söndag, september 7

Böljan får hjälp i nöden

Med fyra omgångar kvar av serien fick IF Böljan oväntad hjälp i kampen om nytt kontrakt i division 2 sydvästra dam. Veberöd utesluts ur serien efter att de förra omgången lämnat w-o till matchen mot Falkenbergs FF. Beslutet har överklagats av Veberöd men Svenska Fotbollsförbundets regler är klara. Lagets resulat i årets serie stryks nu och vinnare på det blir Böljan som med det tar in två poäng på Helsingborgs DFF som ligger närmast ovanför nedflyttningsstrecket. Böljan spelade oavgjort mot Veberöd i våras medan Helsingborg vann. Nu är Böljan fem poäng efter Helsingborg.
För Derome BK som kommit starkt i höst och redan lagt det största nedflyttningshotet bakom sig, innebär det att vårens förlust mot Veberöd blir betydelselös och nytt kontrakt i divsion 2 ser än säkrare ut. I övrigt berörs serien inte vidare då de fyra poängen mot de båda Hallandslagen var de enda som Veberöd lyckas ta.


Så här hade jag skrivit om jag jobbat på en lokaltidning här i trakten, om det som hänt i vår serie inför helgens omgång. Hallands Nyheter skrev en liten sak igår. Där löd rubriken att Derome nu slapp den försmädliga förlusten mot bottenlaget Veberöd och sedan konstaterar man att det bara innebär smärre förändringar för serien eftersom bottenlaget Veberöd bara mäktat med att vinna mot Derome och spela oavgjort mot oss, Böljan.

Jag blir trött. Ett av de lokala lagen som de bevakar tar alltså in två viktiga poäng gentemot laget de jagar. Men det står det inte ett ord om...

I eftermiddag möter vi Skurup. De ligger sist i serien med fyra poäng. Vi har sju. Det är helt klart en måstematch idag. Så håll tummarna mellan fyra och kvart i sex.

4 kommentarer:

  1. Anonymous11:17

    Jag läste det i HN och tänkte på er och försökte utifrån tabellen räkna på vad det spelade för roll. Lycka till i dag och gör inte illa dij, jag tror ni grejar kontrakt! / M

    SvaraRadera
  2. Anonymous10:29

    Det finns väl en anledning till att folk jobbar på HN och inte på Sportbladet.

    SvaraRadera
  3. Anonymous08:54

    Folk jobbar inte på HN, de vistas där. Skriver man om en kattunge som fastnat i ett träd och dagarna efter dementerar det med att det var en vuxen katt kan man inte förvänta sig en växande läsarskara eller något slags journalistpris precis. Jag vill inte ens nämna några ord om sportbevakningen......

    SvaraRadera
  4. M: tack

    Anonym 1: Det finns säkert flera anlkedningar till det ena och till det andra.

    Anonym2: Kanske finns det fler nyanser. Just bevakningen av Böljan just i år är vi väl mindre nöjda med. Men det är ingen nyhet för mig att damfotboll inte ligger denna redaktion närmast hjärtat.

    SvaraRadera