fredag, oktober 6

Drömmen om Calle

Ibland slår drömmar in. Man hade ju hoppats, men inte vågat tro. Men Fredrik sa det. Välkommen tillbaka Calle. En mer komptent utrikesminister kan vi inte få. (Även om jag måste medge att Anna Lindh var väldigt duktig och karismatisk. )

16 kommentarer:

  1. Stor sorg att Anna Lindh gick bort, tycker jag....

    Hm sanndröm???

    SvaraRadera
  2. Håller med dig: i det där bonkagänget så är ju Carl det lysande undantaget!

    Samuel - inte för att jag gillade den förra (regeringen) heller...

    SvaraRadera
  3. jag är nöjd jag med, det här blir spännande.

    SvaraRadera
  4. Sabina: Så hemskt och onödigt var det. Framför allt att hon som tvåbarns mamma dog, men också poltikern. Jag tycker han är riktigt duktig, så jag tror det blir bra. Jämfört med freivald blir iofs allt bra. Var också lite rädd att vissa skulle få rätt om Lars L, det hade inte alls fungerat.

    Samuel: Han är i en klass för sig, ja. Man brukar ju säga att han är för stor för svensk politik, och på sätt och vis stämmer det än- därför får han ta hand om utlandet.

    Vargakvinnan: Mycket spännande. =)

    SvaraRadera
  5. Anonymous15:09

    Men du tycker väl ändå inte att Bildt är snygg?! Jag tycker Thomas Bodström hade varit bra att ha med på något håll. /Anna

    SvaraRadera
  6. Sara15:41

    Min personliga åsikt är att det kommer att bli bra. Roligt att det nästan är hälften tjejer. Eller vad tycker du? kramiz

    SvaraRadera
  7. Ja, jättekul! Tycker till och med att han är lite sexig, eller är det moderskänslorna som väcks?...Har haft honom i kabinen,och han var otroligt trevlig och rolig!

    SvaraRadera
  8. Anonym: jag tycker i Bildt är betydligt hetare än Bodström.

    sara: ja, och det är där för sin kompetens.

    fröken bokmal: Håller med. Intelligens är sexigt. Tänker mig att han är just detta.

    SvaraRadera
  9. Han hör till kategorin "riktiga politiker". Kom ihåg att det var han som skrev de bästa minnesorden om Palme på 20-årsdagen efter Palmes död. Till samma kategori som Bildt hörde Anna Lindh också för övrigt.

    Jag är mycket tveksam till om Hägglund är rätte mannen på en socialministerpost och om Carlgren kan något om miljö (han medgav ju att han inte jobbat med miljö på 12 år), men i övrigt verkar de ha läget under kontroll.

    SvaraRadera
  10. Studiomannen: Överens.
    Nja, jag tror Hägglund kan funka. Jag tror inte att lite gammeldags värderingar alltid är fel. Bara Reinfeldt styr honom så. Carlgren verkar vldigt speciell, känner till honom för lite för att kunna uttala mig om hur jag tror han klarar sin post.

    Minus för hur de skötte det här med idrottsminister. Kastar skugga över dem, och de borde veta hur viktig idrotten är socialt.

    SvaraRadera
  11. Anonymous01:05

    Bara jag slipper Laila Freivalds så går det bra..

    SvaraRadera
  12. Elin: vi är överens. =)

    SvaraRadera
  13. Anna Lindhs bortgång var en tragedi för de närmaste och en stor förlust för landet.
    Hon hade blivit en utmärkt partiledare i st f Persson som borde avgått för länge sedan.

    Tycker dock att ni missar vår senaste utrikesminister i den tidigare regeringen, Jan Eliasson som verkligen var ytterst kompetent, sympatisk och dessutom charmig.

    SvaraRadera
  14. Marge: håller med. i båda fallen. men även om eliasson var duktig så ser jag ännu mer kompetens i Bildt.

    SvaraRadera
  15. ..och där skiljer vi oss åt i åsikt.
    Följ gärna länken http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Eliasson

    Bortser man från de politiska vinklingarna skulle jag nog hävda att den kompetens och erfarenhet som Jan Eliasson besitter väger tyngre än Bildt´s. Därmed menar jag på intet sätt föringa vad Carl Bildt åstadkommit vad gäller internationella frågor.

    Btw tycker jag nog att han (CB) gjort bättre ifrån sig på den internationella spelplanen än som statsminister i Sverige. Och detta sagt utan Jantelagstänkande.

    SvaraRadera
  16. marge: när Bildt var statsminister var det inte precis lätta tider. visst, det gjordes vissa felval i ekonomiska satsningar, men det var mycket som inte var hans fel utan hände på grund av läget i v'rldsekonomin.

    Jan Eliasson har bra meriter, men då jag inte tillhör samma parti som honom är dte väl kanske så att det är lättare för mig att "se" Bildts meriter.

    SvaraRadera