torsdag, januari 8

Nej tack till Tempur

Den senaste veckan har vi provat en Tempurmadrass.
Då den sägs vara bra.

Tempurmadrassen formar sig efter kroppen och ger en känsla av tyngdlöshet
Tempurmadrassen formar sig exakt efter kroppens konturer så att du kan vila i ett naturligt och avslappnat läge. Det innebär bättre blodcirkulation och du vänder och vrider dig inte heller så mycket i sömnen, vilket ger en bättre sömnkvalitet. Kroppsvikten fördelas jämnt över hela liggytan och ger dig en känsla av tyngdlöshet.
Ryggraden och lederna vilar i ett naturligt läge
Värk, smärta och stelhet beror ofta på en felaktig eller onaturlig sovställning. Madrassens viktigaste uppgift är att anpassa sig efter kroppen – inte tvärtom. När du sover på en Tempurmadrass vilar ryggraden och lederna i ett naturligt läge. Det gör att trycket på muskler och nerver lättar, vilket motverkar sömnproblemen.


Men sömnen på madrassen var inte skön och igår beslöt vi oss för att det inte blir något köp. Så vi får prova oss till god sömn på annat sätt. Varsin tempurkudde har dock inhandlats. Och dessa är däremot väldigt sköna.

3 kommentarer:

  1. karro11:02

    P har ju gått hos sjukgymnast i många år för ryggen. Han är emot alla tempurmadrasser och sdn där andra "ryggmadrasser" utan förespråkar hederliga gamla IKEA. Vi köpte nya för några mån sedan, anpassat till vikt och hårdhet osv och sedan dess har P blivit mkt bättre i ryggen och även jag.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Vi har gamla slitna ikea-sängar nu. Men det är bra att veta att ngn med ryggproblem som varit noga och testat ut likväl rekommenderar Ikea. När billigt är bra så gör det ju inget. Henrik har haft ryggproblem ett tag, därav sängjakten.

    SvaraRadera
  3. karro14:06

    vi har väl köpt typ de dyraste madrasserna på IKEA, det blir en slant det med men det kan ju inte jfr med priserna på t ex Tempur eller Hästensängar och sånt.

    vi har sultan svaneholm och ngn mer svan...eller ngt sånt, de heter ju alla olika saker. Iaf så var personalen på IKEA jättebra att prata med när vi var där och man kan kolla efter vikt o s v vilken madrass som passar en.

    SvaraRadera