onsdag, maj 21

Offentlig amning


Med risk för ramaskrin så måste jag ändå efter idag ge er min åsikt.

Varför ammar man offentligt? I en skoaffar,på ett möte, på restaurangen.
Jag tycker det är fel och framför allt tycker jag det är konstigt att man vill det.

Jag kan inte säga att det stör mig, men jag tycker som sagt att det är så konstigt.

7 kommentarer:

  1. För att barnen är hungriga förstås och modersinstinkten går först.

    Men jag förstår dig oxå, jag hade aldrig varit bekväm med att slänga upp pattarna till höger och vänster i tid och otid.

    SvaraRadera
  2. Klart att man sätter sej diskret där man behöver amma, förstår inte, varför detta förargar 2008, när kvinnor ändå klär sej halvnaket till vardags och visar halva sina bröst överallt.

    SvaraRadera
  3. (man slänger inte upp pattarna utan gör det diskret, lyfter upp tröjan och special-bh, man visar inte mer än andra kvinnor med sina u-ringningar - har ammat 3år delat på fyra barn)

    SvaraRadera
  4. Fast den här kvinnan drog ner bh och tröja och lät brösten hänga fritt ut. Det var inte diskret på något sätt. Jag menar bara att man kan ha en liten filt över eller så. Sen ser jag såklart inget sexuellt i det och har inga direkta problem med det så. Jag tycker mest det är konstigt. Precis som jag tycker det är konstigt med tjejer som visar för mycket till vardags. Alltför djupa urringningar i fel sammanhang väcker precis samma slags känslor hos mig.

    SvaraRadera
  5. Karro10:37

    Det är konstigt det där vad som är legitimt att göra och inte. Man kan skyla sig i vissa situationer och visa upp sig andra, det är inte OK om ngn ser dig i BH och trosa men i bikini går det bra. Kanske för att BH och trosa är underkläder och blir mer privata? Likadant med amningen, ingen går ju och drar upp tröja och visar brösten annars men då är det pinsamt. Ja det är lite lustigt.

    Ang amning så tycker jag att det ska vara OK att göra det vad man vill, men så kan man ju försöka att göra det utan att visa upp hela härligheten i matkön på ICA.

    SvaraRadera
  6. Du har så rätt Karro.
    Och självklart är det okej med offentlig amning, men jag kommer alltid tycka att det är konstigt att man inte försöker göra det så privat som möjligt.

    SvaraRadera
  7. (man ska inte sättas fast vid spisen, bara för att man har barn)

    SvaraRadera