torsdag, maj 10

Polis, polis

Sprang ärenden i förmiddags och på väg hem blev jag stoppad av polisen. Direkt när de vinkar in mig så blir jag hypernervös. Även andra bilar stoppas i vad som visar sig vara en "nykterhet- körkortskontroll". Polisen som kommit fram till mig säger detta, men jag hör "nycklar- och körkortskontroll". Förvånad lämnar jag över min nyckelknippa. Ännu mer förvånad tittar poliskvinnan på mig (hon var för övrigt väldigt snygg) och då fattar jag. Blåste lugnt och det visade så klart ingenting. Behöver jag påminna er om att jag arbetat med projekt för "Don´t drink and drive"?

Däremot så hade jag inget körkort i plånboken. Blev rädd att detta skulle föranleda böter. Men jag visade mitt legg och efter att hon kollat uppgifterna så fick jag köra med en kör-lugnt-hälsning i bagaget. Och så lovade jag att anmäla körkortet försvunnet om jag inte hittade det hemma. Det har jag inte gjort, respektive gjort.
Så nu blir det till att gå och bli fotad någon dag. Smile.

8 kommentarer:

  1. Räckte du över nycklarna. :D

    Kan man få böter om man inte har körkortet på sig ?. Jag har aldrig hört någon som har fått det.

    SvaraRadera
  2. Rollx: det är olovlig körning och det handlar väl om hur ens uppträdande mot lagen är.

    Jill: jag brukar också bli skitnervös oavsett hur sakta jag än kör. Och nykter är jag alltid, så varför egentligen frukta? Sedan att jag redan har två stycken idiotiska böter för körning utan bälte gör ju att jag faktiskt inte borde åka dit alls...

    SvaraRadera
  3. Jag har inget körkort så jag kan aldrig bli stoppad av snygga poliskvinnor :(

    SvaraRadera
  4. jag blir också sådär jäkla nervös när jag blir stoppad i en kontroll...nykter..nycklar...ja, det skulle jag också kunna få det till.
    ha en riktigt bra dag...over there..

    SvaraRadera
  5. Anonymous16:23

    Så ofta som du pratar med polisen är du väl bundis med alla eller? Annars kan jag tänka mig att du klarar dig undan på ditt leende. /M

    SvaraRadera
  6. sara17:12

    Jäkla tur du ine blev av med lappen. Kramiz

    SvaraRadera
  7. Enda gången jag riktigt önskade att polisen hade stoppat oss var, när både jag och maken var halloweenutklädda; blodet rinnandes ur mungiporna, men vi blev inte stoppade :)

    SvaraRadera
  8. Min respekt för polisen sträcker sig lite väl långt.. Så fort dem kommer gående på gatan lr dyl spelas den senaste tidens händelser i mitt liv upp i min hjärna... Ifall jag skulle ha gjort något litet fel av misstag. Men så blir jag lugn igen när dem passerar mig utan att ens ägna mig ett ögonkast.

    SvaraRadera