onsdag, februari 28

Sista semlan

Nu går vi in i mars och här hemma avslutade vi februari med varsinn semla. Min modell mindre. Räcker så. Är faktiskt inte så förtjust i semlor. Gillar inte mandelmassa så det blir liksom bara bulle och grädde...

Pers-chefen kom under dagen och frågade om jag kan rycka in nästa vecka. Och det kan jag ju.

Jillar: Bokat biljetter till Stockholm. Nästa torsdag tuffar jag upp. Sen hemåt på måndagen. Blir mysiga dagar hos syster med familj. Mycket gos med guddottern såklart. Kanske slänger vi in lite shopping. Hoppas också att en av mina närmaste vänner kan äta middag med mig på fredagen.

Jillar inte: The weather. Fasiken, vad trist det är med snö, lite regn, lite kallt, varmt. Allt om vartannat.

På målrakan

Sista dagen idag. För den här gången. Lite ångest som alltid när det är dags att lämna.
Flera grejer att avsluta. Hoppas få med mig fotograf på en sista grej. Trist nog så snöar det dock ute. Vi får se hur det blir.
Ska bjuda på bullar i eftermiddag. Imorgon planerar jag sova länge. Sen hyra "Djävulen bär Prada" och slappa framför den.
På fredag sätter jag mig framför datorn för att ta tag i bokskrivandet.

måndag, februari 26

Modell för en dag

För ett frisyrjobb till vår modebilaga ställde jag idag upp som hårmodell. Blev först fint sminkad av Roy i mitt fotbollslag och sen gjorde duktiga Kicki på La Frizz hela fyra olika frisyrer på mig.Var jätteroligt att bli ompysslad hela dagen.



Försöker mig på att posa som en modell, dvs- med uppspärrade ögon och halvöppen mun. Vad tycks?

Ett år



Världens finaste tjej fyllde ett år i torsdags

onsdag, februari 21

Jillar

http://www.resume.se/nyheter/2007/02/19/wegerup-far-anrell-status-/index.xml

Hon är så jäkla bäst min syster!

tisdag, februari 20

Vill vara fem år igen

Ibland vill man det. Så att man kan sätta sig ner på marken och skrika när man inte får som man vill.
Vi hade möte precis. Om vad som gäller nu när HN blir tabloid. Är så spännande.

Jag vill, jag vill, jag vill vara med.

Byt ut någon av de där som sitter och tjurar. Ta mig. Det går inte attlära gamla hundar att sitta.
Mig kan ni lära att hoppa genom en ring.

Tidig lunch för en jäktad reporter

Ska springa ner på stan nu och ordna det sista med syster/guddotters 1-års present.

Tänk vad tiden går. Nu har vi haft underverket hos oss ett helt år.
365 dagar med en helt ny mening.

Sen salladslunch. Två jobb och ett möte i eftermiddag.

Är bättre. Men inte bra. (Hör min klagan)

måndag, februari 19

Tid att kurera

Ledig idag. Kurerar mig. Dubbla sockor, mysdress och sängliggande. Blir snart hämtad av föräldrarna (sportlovslediga) för brunch hos dem. Med bara en och en halv vecka kvar på tidningen vägrar jag vara sjuk. Så det är idag jag ska bli frisk liksom...

Gårdagen på jobbet slutade med att nattchefen förvånat mottog nyhet om fotograf sjuk. Lite kill the messenger blev det. Jag hade inget att lämna över mer än några notiser. (Även om jag skrivit på flera av mina större grejer). Dessutom hade jag skrivit en grej vi haft i fredagstidningen. Missat det. Kändes skitproffsigt. Not. Men sådant händer. Sen skrek kvällsreportern på mig att inte gå nära honom för han ville inte bli smittad. Så då gick jag hem.

söndag, februari 18

Hela stan är full av sjuklingar

Släpade mig hit efter en natt av hostande. Någon har tagit ett rakblad och gnuggat i min hals. Så ringde fotografen. han är sjuk stackarn. Så ringde jag modebloggaren som vi skulle intervjua. Hon var sjuk. Ringde en kompis för att tacka ja till inbjudan om två veckor. Hon var sjuk. Hennes man också. Blev dessutom upplyst om att det "går lunginflammation" just nu. Lovely.

Jobbar på här. Skrivit fem grejer redan. Kör på. Polisen haft det lugnt i hela länet. Alla är väl hemma sjuka.

lördag, februari 17

Längtar hem till glaset

Proppar i mig halstabletter som den ravedansande ecstasy. Sen suger jag på Esberitox. Ett naturläekmedel mor givit mig. Det är "traditionellt använt vid lindring av symptom vid förkylning". Jag överdoserar. Dricker med ett sugrör. Försöker låta bli att svälja. Spottar i en kopp för att slippa det. Misstänker starkt halsfluss. Men jag har inte tid med det. Ska dricka whiskey när jag kommer hem. Henrik tog fram en fin årgång igår. Han slog upp lite till mig och lite till sig. Han är halvrisig. Sen drack jag och gjorde miner. Då bytte han flaska. Mindre fin årgång. Som om jag bryr mig. Det är hettan och sömnigheten i de varma dropparna jag är ute efter. Sitter på jobbet och skriver om att vi halläningar blir fler. Känns som en är på väg att lämna in dock. nej då, men jag längtar hem. Till glaset.

fredag, februari 16

Tappat min röst

Gårdagens framträdande där jag under en lunchtimma lite drygt, föreläste om "Bakom rubrikerna- journalistens vardag" gick jättebra. Var lite nevös i början bara. Hon som höll i det hade då precis talat om att det var över femtio personer och så såg jag hur det kom än fler.

Bjöd på mycket ankedoter och möttes av mycket skratt. Känns bra. Många kom fram eftråt och tackade mig personligen. Jätteroligt. Fick dessutom dubbla förfrågningar om att föreläsa för andra.

Idag har jag feber och ingen röst. Tystad till slut. Går på klockan tre. Har helgen.
Imorgon förmiddag ska fotograf och jag till Halmstad. Är ett jobb för modebilagan och vi ska träffa en bloggerska med hallandsanknytning.

update: febern stiger och halsen känns helt sönderhostad..

onsdag, februari 14

Skojig och lättsam

Läs rubriken. I programmet för föreläsningarna står det att jag är det.
Jobbar med mitt manus just nu. Går riktigt bra. Men än så länge tar det lite för kort tid. Men det ordnar sig om jag öppnar så här.

"Ja, det jag ska säga tar tjugo minuter,
men med era applåder räknar jag med femtio minuter
och det lämnar tio för frågor."

måndag, februari 12

Älskade småstad

Varje gång jag är på Apoteket slutar det med att någon jag känner står bakom i kön. Att vara privat i Falkenberg är en lyx man sällan får uppleva.

Det går fort nu

Jobb: Bara några veckor kvar på jobbet i den här omgången. Har massa intervjuer kvar att göra och artiklar att skriva på de här veckorna. Skynda, skynda.

Fritid: Träning fem till sex dagar i veckan tar tid. Dessutom revy med jobbgäng och fotbollsfest.

Familjeliv: Guddotter och syster på besök. Upptill har H och jag tagit oss an garagerummet nu.


DESSUTOM ska jag föreläsa en timme på torsdag. Inför folk. Många.Och alla är inte släkt. Måste förbereda mig mer än jag hittills har gjort.
Fick massa pepp idag när jag seglade förbi en kompis mamma. Hon sa att hon velat komma men är på tjänsteresa (tre kollegor till henne skulle dock gå) och påminde mig om att hon alltid trott att jag kommer att sluta som stand-up komiker...



Summa sumarium: Lite tid för blogg.

tisdag, februari 6

Besök från huvudstaden

Ska snart släcka ner för idag. Blir tidigt hem idag då jag är tvungen att gå in torsdag för en intervju. Planerar svänga förbi Bokhandeln och plocka med mig "Vackra flickors lott". Sen kanske jag slinker in på Saccos också. Min romeo förtjänra ju något litet på Alla hjärtans.

Kvällen kommer att tillbringas i sällskap av Jenna och Märta som är på veckolångt besök. Mysigt. Lunchade ihop idag. Lovar att bjuda på bild av underverket.

För övrigt har min rosa Filofax uppmärksammat mig om att det är nästa torsdag jag ska föreläsa. Måste börja förbereda.

måndag, februari 5

Ett lopp av vårt slag

Helgen har ägnats åt garagerummet. Vi är där och städar, springer in till TV:n med jämna mellanrum för att följa skidskytte, damstafett i längd, lite fotboll från Old Trafford och Sporten. Ganska svettigt faktiskt..

torsdag, februari 1

Brunch

Ligger i soffan, bloggar och ser Leno på Tv:n. Undersköna(?) Sienna Miller gästar. Dialekten är i alla fall underbar. Tio väntar brunch hos mamma. God purjolöksomelett. Jobbar kväll idag. Ska till Håcksvik i kväll och göra en sak om deras revy.

Igår damp vacker inbjudan till sommarbröllop ner. Min söta Frida ska bli en ärbar kvinna. Så roligt.