fredag, april 17

Det är tid för Lilla Smurfan att få stanna kvar

Min syster Jennifers fredagskrönika är idag alldeles extra bra och viktig. Läs den här och förstå vad jag menar med rubriken.

7 kommentarer:

  1. Ja, den är jäkligt bra. Hon har helt rätt.
    Allt för många bra kvinnor lämnar viktiga uppdrag för att de inte pallar med fördomarna mer.

    SvaraRadera
  2. Relativt ointresserad av sport som jag är, trodde jag aldrig att jag skulle lusläsa en hel artikel på sportbladet! Men nu är det gjort och tur var väl det för vilken bra och tänkvärd text.

    SvaraRadera
  3. Viktor08:48

    Äääh.. Hon skriver bara de här "Synd-Om-Kvinnor"-krönikorna hela tiden för att hon är dålig och måste ha en anledning varför alla tycker det. Det finns många jättebra kvinnliga sportjournalister. Kristina Kappelin, Nora Strandberg och hon som sitter med i CL-studion på Viasat, kommer inte ihåg hennes namn nu. De nämner aldrig något om kvinnors problem. Det är över huvud taget signifikativt för framgångsrika kvinnor. Dessutom fungerar det inte att generalisera så här "...är det de som besitter tolkningsrätten och därmed definierar vad som är viktigt och oviktigt." Vadå de? Det är inte män som besitter tolkningsrätten osv utan duktiga journalister. Kvinnor som män.

    PS. Alla seriösa supportrar tycker att Rober Laul är oseriös, men det är han för dryg för att fatta.

    SvaraRadera
  4. Em: Precis ¨så är det.

    Ellinor: Ibland finns det viktiga konkritiserat i ett ämne som sport.


    Viktor: Jag ska tala om för dig vad som är signifikativt för duktiga kvinnor och det är att de ofta går helt ini den norm som råder, vilken i samhället är den manliga. Och det är därför det inte blir några förändringar utan det manliga fortsätter att vara norm. Det gör kvinnorna dels därför att de vill lyckas och då tror de att den inslagna vägen karlarna går är den enda, dels därför att de vill vara en i gänget.
    Men eftersom ditt perspektiv verkar vara väldigt litet så kan jag förstå att det är svårt för dig att förstå.
    Att tycka att Robert Laul är bra eller dålig är upp till var och en. Jag hade dock gärna varit nyhetsledande så ofta som Laul är.

    PS. Vad är en seriös supporter?!

    SvaraRadera
  5. Viktors kommentar visar varför hennes text är så viktig!

    SvaraRadera
  6. Fredrik16:05

    Victor har många fördomar och noll koll. Kappelin har ofta skrivit om manligt och kvinnligt som om bimbo-tjejer som tar sig fram lätt för intervjuer med spelare och även en rad andra bra texter.
    Hon har dessutom ofta lyft fram Wegerup som en duktig skribent och nämnt att Jennifer skriver för Gazetta Dello Sport. Hur många gör det?

    Wegerup har tusen gånger mer erfarenhet och kunskap och intelligens än Nora Strandberg som inte är dålig men aldrig hade suttit i tv om hon var fet och ful.

    Laul kan gå över gränser ibland men utklassar alla då det gäller nyheter.

    Viktor, sanningar gör ont, men väx upp.

    SvaraRadera
  7. Linda17:29

    Victor, lille Victor.
    Har du aldrig läst annat än sport? Du har i alla fall inte läst Kappelin på alla de ställen hon skrivit klokt och intressant om macho-kultur mm. Av små pojkar som du blev hon då bland annat kallad "avundsjuk kärring" och liknande i kommentarer.
    Det är duktiga kvinnor som hon och Wegerup, starka kvinnor med bra positioner (som de aldrig skulle fått om de inte var bland de allra bästa, oavsett kön) som vågar tycka något.

    De mindre duktiga tjejerna vågar inte riskera sina ställningar.

    Och Nora Strandberg, hon är väl ok, men hon är ju ingen tyckare. Hon pratar fotboll i tv, hon framför inga åsikter så du vet väl inget om vad hon tycker i olika frågor.
    Men att hon inte säger något beror helt enkelt på att det inte är hennes jobb.

    Vilken liten man du verkar vara. Som tur är så är de flesta män långt större än så.

    SvaraRadera