tisdag, november 11

Jävla SJ

Idag när jag kom till stationen för att ta 7.47 tåget stod en man framför i kön till biljettautomaten. Han försökte köpa biljetter. Men kunde inte. Han visste inte att man var tvungen att betala med kort. Han gick och satte sig jämte sin fru, hon kom från ett land långt borta och verkade kunna väldigt lite svenska. På tåget hamnade jag sen jämte dem. Mannen bad konduktören så fint om två biljetter till Göteborg. 380 kronor´. Mannen fick kvittot och sa "tur och retur". Konduktören konstaterade att så var det inte, "men köp biljetten hem i en automat så blir det billigare". Mannen sa att han försökt. Konduktören brydde sig inte. Mannens fru satt och log. Mannen såg bekymrad ut över sin dyra ditresa. Konduktören gick. Jag sa till mannen att i Göteborg fick det en kundtjänst där man kan köpa över disk. Mannen såg lite gladare ut.

Var finns rimligheten i att vi ska köpa biljetter från en maskin?
Det är som Skandiabankens reklam på tv, den om att man inte har några bankkontor som killen i snutten säger och tar en spargris från pensionär. Ja, för just den gruppen älskar säkert att göra alla sina bankärenden på nätet...

5 kommentarer:

  1. Anonymous12:05

    Bedrövligt. / M

    SvaraRadera
  2. Ja, det är faktiskt helt bedrövligt. Tur att du åtminstone kunde hjälpa till lite...

    SvaraRadera
  3. Anonymous14:13

    Jag håller med om att det är svårt första gången att förstå hur maskinen funkar och för en äldre människa måste det vara omöjligt.
    -Agneta

    SvaraRadera
  4. SJ fungerar dåligt och för varje ny satsning dom gör känns det inte som det blir bättre, snarare tvärtom.

    SvaraRadera
  5. nyligen funkade inte automaten i Göteborg, drog bara pengarna, men inga biljetter kom ut

    Ananrs tycker jag det är toppen, bara ha mobilen med sej som "biljett". Eller köpa hemma på Hisingen och slippa åka till stan.

    SvaraRadera