söndag, september 30

Helgsammanfattning

Hela sl'kten har varit samlad i helgen för att fira Mamma 60 år och Jennifer 35. Väldigt trevligt och roligt. Gamla minnen, nya upplevelser. Märta är såklart vår stora glädjekälla. 19 månader av kärlek nu.

Vi har hunnit med trädgårdsjobb också. Vi (Henrik med lite assistans av oss andra) har planterat häck på vår baksida. Blev jättefint.

Jag har varit halvsjuk. Var riktigt dålig torsdag och fredag, men sakta bättre.

Imorgon väntar nya tag på jobbet. Ser fram emot en ny arbetsvecka då vi förhoppningsvis mottagit många anmälningar till den konferens vi håller på med.

För i övrigt har Johannas Patrik lagat jättegod mat hela helgen och borde göra slag i saken och göra kockyrket till sitt.

tisdag, september 25

Gynning vår Gynning

Precis innanför dörren och slår på tv:n för en text-tv koll innan löprundan. Möts av Idol-repris och Carola Gynning som konsterar att det är en speciell kväll med en massa släktingar "farmrör och morm-rar".

Hon är fantastisk vår Gynning. Nu kan jag i alla fall skratta mig runt de 7 kilometrar som väntar.

söndag, september 23

Vi går mot den sjunde dagen

Idag står vi i trädgården min fästman och jag.

"och sen hinner vi garagerummet innan carporten och sen är vi klara."

Vi står där och ler lyckligt mot varandra. Vi vet båda att vi ljuger, lurar oss själva.

Den där vilan man som ungt par och nyblivna husägare strävar efter den är långt, långt borta.

Men vi lurar oss så gärna där vi står på den tredje dagen och ser att det vi uträttat denna dag är gott.

Så blev det natt.

fredag, september 21

Uppkopplad

Ny dator införskaffad. Program installerade. Åter omvärldskontakt.

Annars? Jag satt inne hela dagen och jobbade. Utanför i regnet rullade Henrik ut gräs. Men jag gick ut för att peka var äpple- och plommonträden skulle stå.

Uppkopplad

Ny dator införskaffad. Program installerade. Åter omvärldskontakt.

Annars? Jag satt inne hela dagen och jobbade. Utanför i regnet rullade Henrik ut gräs. Men jag gick ut för att peka var äpple- och plommonträden skulle stå.

torsdag, september 20

Grattis mamma

Idag är din dag mamma.
Tack för att du finns - jag behöver inget skyddshelgon för jag har dig!

fredag, september 14

Tankar inför helgen

Regnet öser ner och undertecknad känner sig trött och stressad. För tredje dagen i rad inte tid för lunch. Det vi skulle ha i väg har vi fortfarande inte fått iväg. Mer att översätta.

Potatisen gick åt pipan. Typ. Kanske kan den räddas och bli till chips. Goda ekologiska chips. Vilket dock inte alls ger lika bra betalt. Men då kanske det i alla fall går att nå ett plus minus noll resultat. Livet som bondfru är känslomässig och ekonomisk rysk roulette.

Trädgården går det bra med. Blir jättefint. På måndag beställer vi 378 kvadratmeter gräs. I helgen får vi hjälp av snälle Daniel.

Sen är det väl bara väntat att Usa enligt Aftonbladets hemsida, enda stället jag kan följa matchen, leder med 2-0. Så kul blev VM...

torsdag, september 13

För att han finns

Sonja Aldén, i familjen också kallad den vita fladdermusen, sjunger "du river murarna mot världen" som om det skulle vara positivt. Jag älskar H för att han bygger mur mot omvärlden. Och han älskar mig och hade byggt den två meter hög om vi bara fått för stadsbyggnads.

tisdag, september 11

Typiskt Sverige

Med åtta minuter kvar låter vi Nigeria kvittera.

Jag svettas här framför datorn. Det är så orättvist att någon så intresserad som jag inte kan se matchen. Men sånt är livet.

Livet just nu

Jobbet: Stress, stress, stress

Fotbollen: Ger upp säsongen då skadan inte ger med sig.

Privat: Drömde att Henrik var otrogen, vaknade och fann honom oskyldigt sovandes.
Bönder hinner inte vara otrogna. Framför allt inte de med ett annat jobb upptill.

Övrigt:Angela Channing, min stor idol, död. Elfte spetember en jobbig dag för alla. Har bestämt hur förlovningsringen ska se ut. Solen lyser. Trädgården börjar ta form.
Sallad blir det till lunch. Benen orakade. Saknar min guddotter.

fredag, september 7

Mister Tjtkrsts Krkrklkksjst

Snart bär det av hemåt. Ska gå vid tre då jag jobbat in lunch i veckan.
Är trött i huvudet. Hela dagen ringt till mängder av personer. Nästan alla samtal på engelska, även fått lite användning av min franska och italienska.

Det värsta är att prata med öststaterna. Jag ska be om en person och när jag läser namnet framför mig bara ser jag en massa konsonanter på rad.

"Hello, my name is Jill Wegerup can I please speak to Mister Tjtkrsts Krkrklkksjst"

I helgen blir det trädgård för hela slanten. Jagar Daniel desperat just nu. Han anmälde sig frivilligt till trädgårdstjänstgörning på kräftskivan i lördags. Det spelar ingen roll hur full man är, Henrik och jag håller stenhårt på alla löften om hjälp.

Blir inget bloggande. För jippie, vår dator fungerar inte. Ska köpa en ny i nästa vecka. Men nu en helg i det gröna (eller rättare sagt det som ska bli grönt).

onsdag, september 5

Livet är inte en fotbollsplan

Utan en trädgård som ska skötas.

Ja, den där Fosdick måste ha tänkt på mig när han sa detta. För fotbollsplanen får jag verkligen inte se mycket av i år. Känns tråkigt. Att vara skadad är att vara utanför allt.

Vid sidan av planen så rusar jag dock på. Går bra på nya jobbet men vi har ont om tid så det är hög tidspress.
Sen är det stressigt med trädgården. Vi har just nu jord kring hela huset. Vi måste snart få rullat ut gräsmattan, så den hinner ta sig med hjälp av den höstsol vi bara förutsätter kommer.


Fick tyvärr tacka nej till tv idag. Blev erbjuden sitta med panel på fredag morgon i lokal-TV på fyran. Halland/Öresund. Hade fått åka till Malmö och allt. Hade kunnat gå in på redaktionen på Kävllan och hälsat på alla gamla kollegor. (TV4 och Kävllsposten delar kontor). Men denna fredag går det inte på grund av möte och utländska aktörer.Typsikt. Jag hade älskat varje sekund.

Ikväll måste jag stryka om jag inte vill göra en kejsares nya imorgon. Varför gör jag ständigt så att jag bygger upp berg. Bättre att ta itu med små kullar, men då har jag fortfarande kläder och då blir det aldrig. Men ikväll blir det strykjärnet, P3, en massa kläder och jag.

tisdag, september 4

Ny utsikt

Hustak, kastanjeträd.

Arbetskamraterna verkar jättebra. Mina uppgifter är varierande. Även om jag just idag andra dagen sitter med 50 sidor som ska översättas till engelska. Tänker lite svingliska nu.

Ikväll blir det ut till landet och mer potatisplockning. Men sen är alla pärer uppe ur jorden och det ska firas med ett glas vin.