torsdag, juli 31

Tråkigt

Att ligga inne och vara sjuk när det är hundra grader varmt ute är tråkigt. Det är varmt här inne med men bara kvavt och jag får ingen färg. Det händer inget. Är för trött för att läsa riktgia böcker. Jag skulle vilja ha IKEAs nya katalog. Det hade jag klarat av- att ligga och titta i den och drömma om inredning.

onsdag, juli 30

Mått på dålighet

För att beskriva hur dålig jag var i måndags kan jag å ena sidan hänvisa till femtiotalet kräkningar. Å andra sidan kan jag hänvisa till att efter jag med droppställning och allt stapplat iväg till toaletten och lämnat urinprov kommer jag tillbaka till rummet. Henrik tittar på mig. Jag märker att min ljuvliga långkjol med jordgubbar på, ärvt av min moster, fastnat med nederdelen upptill i resåren. Med andra ord. Jag visar baken. När jag bara trött sätter mig på bristen tittar Henrik uppmanande på mig och först då orkar jag ta in att det är läge att dra ner kjolen.

Så mycket glädje

Häromdagen skrev jag om mina vänner som fått en liten dotter. Dagen efter fick jag ett sms av en vän som fått sitt andra barn, en liten son. Idag fick jag ett mail där någon jag tycker mycket om berättade att hon och någon annan som jag också tycker jättemycket om ska få ett barn till.

De här små meddelandena om stor glädje kommer till en och gör att nyhetssändningar och tidninagr rapporterande om allt eländigt liksom bleknar.

Jag tänker på glädjen med Märta, vad den görför hela vår familj, och så tänker jag på dessa människor som precis fått sådan glädje eller fått reda på att den är på väg. Då blir jag så glad. Och tacksam.

Tid att tänka

När man är sjuk så här som jag är idag. Då har man mycket tid att tänka.
Och precis som alltid sen Mommo dog så går en stor del av min "tid att tänka"-tid åt till att tänka på henne. Jag tänker på alla fina minnen vi har, spelar upp dem inom mig och ler, skrattar. Tänker på berättelser ur hennes liv, vem hon var. Hur jag önskar att jag lyssnat ännu bättre på allt hon sa. Antecknat rent av. Jag tänker på hennes sista tid i livet. Hur svår den blev. Jag grubblar på varför Gud lät det bli så. Det får in mig i hela trosfrågan. Om Gud och människan. Fria viljan, moral och etik. Tillit och förtröstan. Livet här på jorden. Hur vi dör. Smärta och rädsla. Maktlöshet som anhörig. Jag går igenom dagarna som blev till veckor när vi gick igenom hennes lägenhet. Alla hennes saker. Det omänskliga att behöva slänga en hel del. Det omänskliga i att behöva packa ner en älskad människas liv.

Jag tänker på hur mycket jag börjat sakna henne nu när det gått tre och en halv månad. Jag tänker på sommaren hon aldrig fick vara med om. Jag tänker på hur vi näst sista gången vi träffades pratade om hur hon skulle komma hit till vår nybyggda altan och dricka jordgubbssaft. Så som jag otaliga gånger varit hos henne och gjort detsamma. Jag tänker på hur jag häromdagen gav Märta en liten bricka som hon blev glad över och tackade för. Jag förklarade för henne att den är från Gammo. Då tittade den lilla upp i himlen och vinkade och skrek upp sitt tack. Jag tänker på hur jag så gärna vill att Mommo såg det och hur jag faktiskt tror det. Jag tänker också att hon såg hur lilla Märta med Henriks hjälp häromsistens klädde Mammas och Pappas syren med julkulor hon fått av sin Gammo. Och hur vi sedan allihopa dansade kring syrenen och sjöng. Sen tänker jag på hur jag önskar jag hunnit få barn som hon träffat. Hur jag önskar hon hade fått vara med på vårt bröllop som vi nu planerar. Jag tänker på att det ska komma en första jul utan Mommo som sitter i sin fåtölj och öppnar klappar, vars etiketter skriker ut den kärlek vi alla i släkten kände för henne. Hon fattas oss här på jorden.

Det är sådant jag tänker på och inte gör det mig piggare precis. Men hjärnan går inte att stänga av. Och jag tror samtidigt det är bra att jag får lite tid att tänka och känna. Det kan behövas efter den tid som varit då det ena lagts på det andra.

Nu ska jag sätta mig i trädgården, under parasollet och försöka sova lite. Är trött så trött. Kanske orkar jag läsa lite sen. Har så smått börjat på Kungamordet av Hanne-Vibeke Holst. Jag tycker om den, men så är jag också helt såld på författarinnan sedan tidigare.

tisdag, juli 29

Lite bättre

Inte mycket med mig idag heller. Har legat i sängen, i soffan och på en solstol under stort parasoll mest hela dagen. Sovit otroligt mycket. Lyckats äta lite. Druckit mycket. Dock bara en halv kopp kaffe. Så jag sköter mig efter knäppen på näsan.

måndag, juli 28

Dagen på sjukhus

Varit på sjukhus idag. Mått dåligt sen i lördags kväll och det blev bara värre och värre. Då jag inte kunde behålla något så ville min läkare träffa mig. Diagnosen blev förmodad uttrokning och jag blev skickad med dropp till sjukhuset i Halmstad. Redan i ambulansen började jag må lite bättre.

Efter diverse prov och undersökningar blev diagnosen vätskebrist i kombination med ett lättare virus.

Jag tror att grunden lades i lördags då jag jobbade ute i trädgården, var på stranden och sprang nästan en mil utan att dricka mer än fem glas vatten. Däremot 6 koppar kaffe. Förståndigt av en vuxen människa...

lördag, juli 26

Märta got the blues



Sommar 2008

Vilken morgon!

Sitter ute i skuggan och äter frukost utan att frysa. Det är bara ljuvligt.
Dessutom vittnar en annons i lokaltidningen om att några jag tycker mycket om har blivit föräldrar för andra gången. De har fått en liten flicka. Jag är så glad för deras skull, att allt har gått bra. Deras första barn, en liten pojke, var bara här på jorden i några timmar.

fredag, juli 25

Planer för kvällen

Ikväll blir det grillat vildsvin, grillad majs, Henriks egna potatis och skirat smör.


Vi lär ta en tidig kväll eftersom vi imorgon drar igång klockan sex med trädgårdsarbete. Henriks pappa kommer och hjälper oss och vi vill hinna med några timmar innan det blir för varmt ute. Självklart handlar det om bullerfritt arbete som inte kommer att skada grannsämjan.

Två saker som får mig att vilja kräkas


Tomma korridorer

Här på Kommunhuset är det ödsligt dessa dagar. I vår korridor är det fyra som jobbar. Och med det leder vi nog typ...

torsdag, juli 24

En ljuvlig sommarkväll


Igår kväll åt vi alltså på Ocean. Bästa tänkbara bord vid havet. All mat och dryck väldigt fint och så härligt sällskap.



"Jill sakna mig"

Så sa någon som ringde från bilen på väg till sin Farmor och Farfar.
Och självklart är det så att Gudmor redan saknar sin tjej.

Christians bak är min sak

Min baksida och Christian Olssons verkar vara av samma slag. Han känner sig också helt bra och så utan minsta förvarning så kommer det och "man känner direkt att det är kört".

Härligt på Ocean

Precis hemkommen från en helkväll på Ocean. Det var vi, Jenn och Rikard.
Började med champagne och fortsatte sen i storartad stil. Gott och trevligt.

tisdag, juli 22

Hundbett och fiskehamn

Dagen började med jobb för min del och under tiden hann Märta bli lite biten av Kajsa, en av mammas och pappas hundar. Allt gick dock bra och Märta fick åka till leksaksaffären och välja ut en ny docka som plåster på såren. Dessutom fick hon en ny Bamsefilm av sina morföräldrar och en Bamsetidning av sin moster-gudmor.

Eftermiddagen spendareds med utflykt till Glommen. Fint hus vid havet till salu och det inspekterades. Mest för skoj dock.

Nu ska jag ut och springa med mitt onda ben innan det blir familjemiddag.

måndag, juli 21

Märta mitt i sommaren


undefined

HN om Ungdomens Hus

I fredags när jag var ledig ringde en sommarvikarie på HN och ville prata om Ungdomens Hus. Eftrsom jag inte tagit vid arbetet med just detta än så kunde jag inte säga så mycket. Vilket blev lite lustigt då flera personer hänvisat till just mig. Däremot ser jag fram emot att ta mig an frågan nu efter semestrarna.

Sol, sol, sol

Tänk vad det där ljuset gör med. Långt in i själ och sinne tränger det.

Min akilleshäl är en baksida

Imorse när jag gick av tåget höll något på att smälla i vänsterbak. Gjorde hur ont som helst. Min baksida av vänstra låret verkar helt enkelt inte bli bra. Ger snart upp fotbollen. Bara det fungerar att springa så får jag vara glad och hålla formen så. Fast jag saknar det gröna gräset och den där runda saken.

Ormfobi

Vid fikabordet kom vi att prata om fobier. Min ormfobi kom upp. Det blev en massa ormsnack. Nu kommer jag att vara ur balans hela dagen.

söndag, juli 20

Vacker runda

Precis kommit hem från Kyrkrundan. Var ute med Jennifer. Lagom varmt. Vackert med majsfält och vetefält om vartannat. Sverige 'är så otroligt vackert.

Grillkväll med familjen









Märta has arrived

En kväll för minnen


Ninni, lika söt nu som för tio år sedan. I januari 99 träffades vi på en pub, The Freesian and Firkin i Clapham, och blev vänner. Under våren hann vi sedan med mycket roligt, innan vi båda flyttade hem i maj.

Återförening. Ett tag efter London höll vi kontakten men sen ebbade det ut. För ett år sedan lite drygt hörde så Ninni av sig och nu blev det äntligen tillfälle att ses. Ninni kom ner till oss på Västkusten tillsammans medsin Per. Precis som Henrik och jag planerar dem bröllop. Överhuvudtaget visade det sig att vi gjort många saker i livet parallellt Ninni och jag. Lite lustigt. Vi hade en jättetrevlig kväll med grillat och goda viner som gästerna haft med sig. Dessutom fick vi den coola potatisblomma om ni ser nedan.


Våra killar.










Under kvällen hann vi avverka många minnen och skapa nya. Nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång.

Notting Hill och jag

Henrik har lagt sig men jag är klarvaken och ser på Notting Hill. Passar bra då jag hade riktig Londonnostalgi efter att Ninni varit här.

Så nu myser jag i soffan och drömmer mig till dear old London.

lördag, juli 19

Finaste orden

När en liten tvåårig systerdotter tar ens ansikte mellan sina små händer, gnuggar sin näsa mot ens och säger "Jill du är min bästa" då fattas ingenting. Det är en perfekt stund.

Underbara dagar

Igår kväll hade vi alltså Ninni och hennes Per här. Det var underbart trevligt och väldigt roligt att träffas så här nästan tio år senare. Efter frukost körde de sedan vidare neråt och jag gick ner. Ner till mor och far dit Jenna, Rikard och Märta anlänt. Sedan dess har det varit full rulle med min lilla guddotter. När hon skulle sova middag gav Jennifer och jag oss ut och sprang. Skönt. Nu nyduschad och ska slänga mig över förberedelserna inför kvällens bjudning.

Imorgon bjuder jag på bilder.

fredag, juli 18

Hoppas hinna löpa

Håller på här hemma för fulla muggar. Klar med gästrummet och nu återstår bara dammsugning och damning av hela huset samt toastädningen. Vid sex kommer Ninni och hennes Per. Hyser förhoppningar om att hinna springa innan dess också.

torsdag, juli 17

Dammsugare i mörker

I går kväll dammsög Henrik. Det var sent och jag ville sova, så lite mitt i slutade han. Dammsugaren lämnades framme efter som jag idag höll på med projekt stora röjet.
Imorgon ska jag dammsuga efter det. Nu ikväll i märkret gick jag in i dammsugaren vilket gjorde att jag föll till golvet, gick dock bra, och fick väldigt ont i högerfoten som var den kroppsdel som stod för mötet.

Givetvis tyckte jag allt var Henriks fel och skrek lite på honom.
Då blåste han på min fot och sa att det går över när vi gifter oss.
Sen pussades vi lite.

Ett finbesök till

Förutom Märta med föräldrar så väntas ett kärt återseende till.

När jag bodde i London för snart tio år sedan hade jag en fin vän- Ninni. Imorgon kommer hennes kille Per och hon på besök. Det ska bli jätteroligt att få ses igen efter alla år och prata minnen. Roligt att våra respektive får träffas också. Vi har haft lite sporadisk kontakt, eller ja första året och nu sista året. Ninni hittade hit till min blogg och så blev det nu äntligen av att träffas igen.

Om söta Ninni kan ni läsa här i bloggen Kellander sisters som hon skriver med sin syster.

onsdag, juli 16

Minnen av en Strawberry Daqueri

Klargörande.

Exempel: Stockholm.

Kungliga Biblioteket, Stadsbiblioteket, Anna Lindh-biblioteket, Juridiska Biblioteket, Svensk Militärhistoriskt bibliotek, Arbetarröelsens Arkiv och Bibliotek, KTH:s Bibliotek, Stockholms Universitetsbibliotek...

Kära gamla Rainbow

De senaste tio åren som jag har åkt Rainbow har den knakat. Mycket. Man har hört det men blint litat på att Liseberg har koll. Men nu detta efter Bergbanan för något år sedan. Hmm.

Vi funderade på att åka upp med hela familjen nu när Jennifer med familj är nere. Men att sätta det dyrbaraste vi har, Märta, i en karusell på älskade Lissis känns inte så aktuellt just nu.

Nattsuddare störde sömn

Igår, tror jag det var, började Jazzdagarna i Falkenberg. Vinden låg åt i mitt tycke fel håll vilket gjorde att musiken hördes som ett skrål bort till oss. Framför allt jobbigt när man skulle sova. Sen blev jag dessutom väckt av entusiastiska jazzmänniskor cyklandes på väg hem. Om man cyklar i ett bostadsområde vid ett på natten så sover de flesta är mitt tips till alla semesterfirare.

tisdag, juli 15

Efterlängtad padda gav skrik

En padda hoppade nyss framför mina fötter. Jag skrek. Kom sen på att jag just nu håller på och anlägger en minifontän för att få rätt fuktigt klimat i vår trädgård eftersom det lockar paddor och de äter upp mörarsniglar. Så jag försökte låta det förskräckta skriket bli ett glatt utrop över att min första snigelätare är på plats.

People on the street

När jag var på väg upp på kontoret efter att ha varit i Konsthallen och hämtat lite broschyrer möter jag på avstånd en man och en kvinna. Manan rapar högt, riktigt högt. Tre gånger.

Fy, vad äckligt, säger jag högt.

Va fan, jag får väl rapa om jag vill, säger Neandertalaren.

Ja, och jag får säga att det är äckligt om jag vill, kontrar jag.

Hur ljust

Hur ljust är det ute klockan 13 i mitten av december i södra Sverige? Och hur mörkt hinner det bli till klOCKAN 14?

Mannens nya kalsonger

Sent igår kväll efter att vi duschat efter jobbigt och smutsigt trädgårdsarbete sitter vi i soffan. Henrik sitter i bara kalsonger.

Henrik: Haha, kom och kolla jag tyckte det kändes konstigt.

Då har han sett att hans kalsonger är sönder i skrevet och lämnat honom med ett par kalsonger som jag tror Samantha i Sex and the City skulle uppskatta.

Jill: Dem får du slänga direkt.

Henrik: Det vet jag inte...

Deprimerande småstad

På väg till jobbet från stationen går jag förbi biblioteket. Utanför står det på busstopskylten "Biblioteket". Jag blir deprimerad över att jag arbetar i en stad där det liksom bara finns ett bibliotek. Det behöver inte stå stadens namn framför eller Kungliga eller så, nej det räcker med Biblioteket.

måndag, juli 14

Givit upp manikyren

Trädgårdsarbete och målning. Jord under naglarna och lacknafta på det. Jag ger upp och bokar manikyr om tre veckor.

Fint besök väntas

Sent igår nåddes vi på Västkusten av beskedet att Märta med föräldrar kommer ner till helgen. De kommer hem från Spanien imorgon, laddar lite och anländer på fredag. Ska bli mysigt att få pussa den lilla.

Kvitt eller dubbelt

I maj slog jag vad med Henrik om att vår altan inte skulle vara klar förrän i augusti. Bakom vadet fanns en tanke om att trigga honom till att stå i och bygga den. Det fungerade och glad över altanen var jag beredd att betala honom 5000. Så igår sa vi kvitt eller dubbelt. Anledningen var en dispyt om hur många spaljéer vi tagit hem. Jag sa att det stod fyra där och Henrik sa fem.

Gissa vilket det var...

Tänk att studera här


Jag har alltid varit intresserad av religionsvetenskap. Tänk att få gå genom dessa dörrar och lära sig av det fina. Jag vill, jag vill, jag vill.

Svenskt sommarväder

På cykeln tre minuter över sju. Tänker att det är en fin och skön morgon där jag cyklar i liten t-shirt och tunn kofta. Då bryter det ut.Ett fyra minuter långt ösregn. Precis den tid det tar för mig att cykla till stationen.

söndag, juli 13

Segt men skönt

Precs kommit in från löprunda. Benen trötta och rejält ont i baksidan. Men alltid skönt att ta sig igenom rundan.

Nu blir det sallad och grillade vildsvinsfiléer.

Parasoll och blödande huvud

Det fina parasoll vi redan hade tittat ut fick vi med oss hem. Däremot inga dynor och ingen hammock.

När Henrik bar ut parasollet med tillhörande fot, som låg nedpackat i en låda, råkade han dänga lådan i huvudet på mig vilket ledde till ett pyttelitet blodflöde.

Dynor, parasoll och hammock?

Nu bär det av en kort sväng till en fritidsmöbelaffär där vi har tittat ut ettfint parasoll. Vi hoppas även på att hitta fina dynor till vår supersnygga utemöbel som vi fyndade förra året. Sen hoppas jag på att få med en hammock hem också. Men det kan bli svårt.

Tänk att ligga ute i hammocken i skymningen och läsa en god bok...

Trädgården kallar

Det är underbart med en egen fin trädgård, men det är en riktig tidsslukare. Idag är det gödsling, gräsklippning, uppbindning av rosor och blomvård som gäller.

Hemma från landet

Efter ett mycket roligt kalas är vi åter hemma. Gunilla och Harald hade ordnat så fint och alla vi gäster gav bästa respons. Kvällen var jättelyckad.

Blev dock inte klänning eftersom det haglade och åskade vilt medan vi gjorde oss iordning och gav oss av. Vilket väder vi har dessa dagar. Ena stunden högsommar nästa höst.

lördag, juli 12

Solen strålar

Henrik gräver utanför och jag lagar mat. Efter denna lätta ¨måltiden som består av råstekt färskpotatis och kyckling blir det plantering av våra nyinköpta rosor. Är till spaljén vi handlat. Valet föll på New Dehlia, en lätt rosa klätterros som blommar i omgångar.

Mia ska snart titta in för att låna lite kläder till utgång ikväll. Själva ska vi till Henriks föräldrar på bonnakalas. Ska bli roligt och om vädret fortsätter så här blir det klänning.

fredag, juli 11

Underbar sommarkväll i Sverige

Precis duschat efter en sen löprunda. Var alldeles underbart ute. Sammetslen lagom sval luft. Skymning. Vackert landskap. Henrik jämte mig. Bättre blir det inte.

Känner dock av vänster baksida ganska mycket.

Äpplet och trädet

Trädgård, träning och fest

I rubriken ser ni helgen. Det är vad det blir. Inget annat.

Trevligt besök

Igår kväll fick vi fint besök i form av kusin Peter med fru Karolin och två busungar vid namn Melker och Benjamin. Mamma och pappa kom också upp och tillsammans grillade vi och hade en jättetrevlig kväll. Vi har alltid lika roligt när vi träffas.

onsdag, juli 9

Omen otäck i alla versioner

Såg nyinspelningen av Omen igår. Lika otäck som originalet.

Tvingade Henrik att följa med mig ut för att sätta in cykeln. Precis när vi stiger ut på trappan springer en svart katt över vägen och in i vår trädgård. Detta leder till att jag skriker och Henrik gapskrattar.

Välförtjänt vila

7 km, dusch, lätt middag, öppen altandörr. Kvällen är skön.

All work, work

Hela långa dagen har vi kämpat inne och ute. Produktivitet är roligt. Men ibland ser jag mig på en strand solandes och badandes.

Nu ska vi ut och springa.

Tillfälligt rätt

Man får passa på medan Telia tillfälligt inte är Felia...

Ute regnar det vilket gör det jobbigt med vårt trädgårdsarbete.
Inne ska jag betala räkningar över nätet och köra en tvätt.

tisdag, juli 8

Utan uppkoppling igen

Telia fortsätter att krångla.
Vi fick tre månaders kompensation i förra veckan. Hade bredband två dagar.
Fick som råd att alltid dra ur när det åskar. Påpekade att vi alltid gör det.
Drog ur i går när det åskade och sen var den uppkopplingen borta.

Grrr grrr.

Avmagnitiserad igen

Båda mina kontokort är körda. Igen.

Grrr....

Blandad lunch

Förra måndagen lunchade jag med min söta basketkompis Åsa. Vi talade mycket om femenism och mitt bland det Sex and the city. Eftersom hon skulle se filmen dagen efter och jag sett den avkrävde hon mig på ett löfte om att den slutade lyckligt. Sen fortsatte vi prata om hur hemskt det är med att så många tjejer är totalt ointresserade av jämställdhet. Det viktigaste är att attrahera det andra könet. Utvecklingen med modebloggar, veckomagasin och dylikt talar sitt klara språk. Utseendet är viktigast. Insidan kan vi kvinnor lägga i byrålådan.

Solrosor och bubbel


Igår hade vi en lugn kväll bara min H och jag. Vi drack bubblig dryck och jag njöt av en bukett med tre stora fina solrosor som min H gav mig.

Jag älskar solrosor. Det italienska namnet girasoli säger allt om vad som är så fint med denna blomma. Inte mycket på denna jord är vackrare att stå framför ett solrosfält i Italien, känna värmen mot huden, dofterna och så gult så långt ögat kan se.

måndag, juli 7

Ett år idag

För ett år sedan var vi i Vegas och växlade ringar.

Och på sjunde dagen vilade han

Vilket jag också kommer att göra.

Musik vid Kattegatt är över för i år och det är med glädje jag ser tillbaka på mitt första år för festivalen. Det har varit en publikmässig succé och precis varenda konsert har varit toppklass musiklaiskt. Dessutom har det jag varit ansvarig för fungerat bra och alla verkar väldigt nöjda. Så då är jag nöjd.

fredag, juli 4

Harpkonsert och pubafton

Dagen bjuder två konserter. Harpa i Konsthallen vid lunch och så ikväll Vocal Six i Stadshotellets Spegelsal i kombination med buffé och dryck.

torsdag, juli 3

Till konungens förnöjelse

Ikväll blir det sång och musik som vid Christian den IV:s hov. Det ni. Förhoppningsvis blir det till förnöjelse för alla 150 i publiken. Redan igår sattes lapp på dörren. Tre av fyra konserter slutsålda hittills.

Vill bada

Imorgon måste jag ta med mig badkläder om det mot alla odds skulle bli en fem minuter över. När vi var nere vid Fästningen idag för att ornda inför kvällens konsert blev jag hur badsugen som helst.

Publikfest igen

Strålande sommarväder och ändå nästan hundra i publiken på en lunchkonsert.
Marianna Shirinyan gjorde ingen besviken.

onsdag, juli 2

Home at last

Kvällskonserten var om möjligt ändå bättre. Fullsatt på teatern och härlig musik.
Nu ¨några timmars sömn innan det är tidig start imorgon med riggning av Rikssalen på Varbergs Fästning.

Ledig på tisdag

Varit ute och ordnat med lite småsaker åt en artist. Strålande sol. Håller vädret i sig är det jag som tar ledigt på tisdag när festivalen är slut och efterarbetet gjort.

Växeln hallå, hallå...


Jag har glömt mina mobiler hemma. Men jag uppskattar att ni skyddar mig mot alla som söker mig genom att säga att jag är på konsert i kyrkan och det säkert bara är därför jag inte svarar. Fortsätt så. Men koppla inte vidare till mina kollegor här på kulturförvaltningen. De kan inte svara på frågorna folk har åt mig.

Har kommit på att det är ganska skönt att inte kunna bli nådd. Fast imorgon får det bli ordning på torpet igen.

Solen sken över kyrkan

Jättevacker konsert. Fantastiskt framträdande av Marianna Shirinyan.
Härligt väder ute. Likväl mycket folk i kyrkan. Snart lunch på italienska längre ner på gatan. Det är en fin dag.

Om vi ska vara lite negativa så har jag glömt båda mina mobiler hemma. Det händer bara inte.

Nu kör vi

Klockan tio är det invigningskonsert i Varbergs Kyrka. Nu kör vi här.
Ska bli en jätterolig vecka med massvis av fin musik.
Gratis entré till alla konserter dessutom. Är man i Varberg eller i närheten bor man kolla in hemsidan och se vilken eller vilka konserter som lockar.

tisdag, juli 1

Firat Jenny igen


Jenny, vars förlovning firades med lunch förra veckan, fyller år i dag så vi gick ut och åt för att fira detta. Mycket trevligt.

Imorse på fikan konstaterades det att hon fyllde 34 år, då klämmer jag ur mig "va, är du så gammal?!". Vilket Jenny tog bättre än de andra. Närmast Jenny i ålder är en dam på 51 år.

Själv fyller jag 28 år och 10 månader idag.

Ikväll börjar akt 2

Av allsvenskan. Härligt. Tryggt.Precis i tid efter EM.

Fjärilar i magen

Imorgon drar vår festival, Musik vid Kattegatt, igång. Så idag är det en massa detaljer som ska dubbelkollas och småsaker som ska fixas. I natt ringde hotellet där alla artister ska bo. En som skulle komma igår hade inte checkat in och klockan var ett och de skulle gå hem så de frågade mig hur de skulle göra. Jag sa åt dem att gå hem. Sen försökte jag somna om i två timmar. Likadant för Henrik. Det är löneförmån det...

Nåväl, så här dagen före är det fjärilar i magen. Eller som min chef sa igår när vi gick igenom vår checklista och såg att vi har koll på våra saker, "nu kan allt bara gå åt helvete".