måndag, juni 27

Vattenmelon och väntan


Här händer inte mycket. Ligger i solsängarna under ett parasoll.
Äter vattenmelon. Dagens stora insats var att ta mig till frisören.
Tog topparna, för vem vet hur tiden framöver blir.

Nu samlar jag kraft för att orka laga mat till oss ikväll.
Blir hemmagjord pizza. Lagom komplicerat.

söndag, juni 26

Annandag midsommar och vi tar nya tag

Efter lugnt midsommarfirande med en del god mat och en del umgänge men mest rastlöst väntande, så tar vi idag nya tag här hemma. Vi ska ut i trädgården och härja. Nu först frukost ute, väntar bara på att Henrik ska komma hem från sin löprunda. Åh, tänk så skönt det ska bli att få springa på riktigt igen så småningom.

Nej, nu ut i den sol som bjuds.

torsdag, juni 23

Glad midsommar på er alla


Här hemma händer som sagt inte alltför mycket.
Försöker sitta och skriva lite, har tänkt mig att ha åtminstone två krönikor på lager
om det skulle behövas den närmaste tiden. Här kan ni läsa dagens "Cupcakes och bröllop". Önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!
Våra planer är att ha det lugnt och skönt hemma, dans kring stång på
Böljans midsommarfest på dagen och sen middag med båda föräldraparen på
kvällen hemma hos mina föräldrar.

Midsommardagen blir det lätt umgänge med vänner.

Om inte nu någon skulle få för sig att komma. Han/ hon är så välkommen att sätta käppar i hjulet på vår planering. Vi längtar ju så.

Långtidsinvesteringar

tisdag, juni 21

Inget nytt under solen

Allt är bra här, dagarna går sin gilla gång.
Mår ok, men svårt att sova och kräkningar sitter i.

Huset är mer än välstädat nu och väntar precis som vi.

Dagens storsa händelse var fotvård. Jätteskönt och välbehövligt.
Var på ett nytt ställe och hon som hade det var jättebra. Så jag är
nöjd.

Får se vad morgondagen bjuder...

söndag, juni 19

Jag är tacksam men trött

Sitter här igen. Omöjligt sova. Bara kräks.
Dessutom kräkts fyra gånger under dagen också.
Nätterna känns jobbiga nu, vill bara att de ska gå.
I natt är jag dessutom rädd att spy ner nya sängen.
Låter Henrik sova ifred och tar soffan fram till söndagen istället nu.
Efter att ha surfat runt lite så får det bli att knäppa på tv:n nu och se
vad som bjuds. Framåt sex-sju brukar jag vara så trött att jag får i alla fall en dryg timme djupsömn, hoppas så också idag.

Självklart är babyn värd allt det här, det och tusen gånger till.
Men det ständiga kräkandet kunde jag dock klara mig utan.

lördag, juni 18

Sängar på plats

Idag har vi varit väldigt effektiva och boat mycket. Förutom garderobs- och trädgårdslands rens har vi fått vår nya säng på plats. Lyxigt skön och dessutom snygg som tusan. Har målat klart Henriks gamla vagga också. Den står nu bäddad och fin jämte vår säng. Alla förberedelser görs med ödmjuk glädje.

fredag, juni 17

Hur mycket mage ska man visa?



Blir lite överväldigad över hur mycket folk visar upp sig på till exempel bloggar när de är gravida. Magbild efter magbild och bilder från förlossning med bröst och så vidare. Själv känner jag att jag fortfarande är jag och eftersom jag i vanliga fall inte skulle lägga upp en bild på mina bröst vill jag inte göra det nu heller. Nu menar jag kanske inte en fin amningsbild där man inte ser så mycket utan jag tänker på bilder där man ser rubbet. Det är som när folk visar förlossningsbilder som visar än mer och jag bara känner nej tack, jag vill inte se...

Liten inte lättlurad

Henrik är iväg långväga på jobb idag. Hade hoppats att det skulle få fart på den där inne, lura den att komma ut liksom. men inte minsta tendens är det här.

torsdag, juni 16

Vill men kan inte sova



Har svårt att sova på nätterna på grund av illamåendet. Kan liksom inte somna när det känns som jag ska kräkas när som helst. Natten till idag var jag uppe och såg tvillingarna Sedin falla i Stanley Cup finalen med sitt Vancouver. Hur denna natt ska gå återstår att se.

Kräkkalas och krönika

Idag har varit en dag där varenda måltid har kommit upp igen efter några minuter.
Hopplöst. Men mår trots det bra, så det gör liksom inget. Skulle varit intressant att veta hur många gånger som jag spytt på de här nio månaderna...

Torsdag innebär krönika i Falkenbergs Posten. Här har ni den.

onsdag, juni 15


Det finns mycket roligt att lägga pengar på...

Väntar på spännande läsning


På fredag släpps Jens Lapidus Livet deluxe och jag har tänkt lägga vantarna på ett ex. Behöver läsning här för att få tiden att gå och just Lapidus tidigare två böcker var lättläst spänning så jag hoppas och tror att trean kommer falla mig i smaken.

Skolavslutning, ny hemsida och folder
















Idag är det skolavslutning i Varberg och kvällen bjuder stor konsert på torget där huvudnumret är Daniel Adams-Ray. Känns lite konstigt att inte jobba ikväll när jag varit med och styrt upp allt. Likadant lanserades nya hemsidan idag och foldern Ung Varberg, två produkter som jag innehållsmässigt tår helt bakom får jag nu plötsligt bara ta del av på håll. Som att bygga hus och inte få flytta in. Men, men.

Hoppas nu det blir en härlig kväll i Varberg och att det blir en skolavslutning värd att minnas. Bilden är från förra året, då var det Dead by April som fick centrum att gunga.

fredag, juni 10

Knoll och Tott på väg


Finbesök väntar.
Bloggpaus tills på onsdag.

Huvudvärk och trött

Känns stundom som om det är en klagoblogg det här… Men just nu är det lite jobbigt. Sover så fruktansvärt dåligt och spyr mer och mer igen. Humöret är dock hyffsat och jag mår bra trots allt, om ni förstår vad jag menar. Ska slinka in i duschen nu, sen åka till återvinningen med pappersskräp med mer. Sen styr jag mot landet där lunch med maken och svärföräldrar väntar. Henrik sa att min snälla svärmor skulle göra råddjur åt mig

tisdag, juni 7

En hittills inte så härlig dag

Sovit sämre än sämst i natt. Nu på morgonen spyr jag som en katt och skriver krönika om vartannat. Det finns delar av den här graviditeten som jag kunde ha levt utan…

söndag, juni 5

Flitig ledighet

Vi har en härlig långhelg här hemma. Fredagen bjöd på Ikea allt vi skulle ha och sen på kvällen vann VBK med 2-0 mot Bua. Igår tog maken tag i murbyggandet nere hos mina föräldrar. Han är så snäll och duktig. Kvällen spenderades hos Sara och Patrik, med lille Ebbot som ljudeffekt till och från. Vi grillade, satt ute och spelade När och Fjärran. Enkel men underbar kväll. Idag blir det fortsatt byggande nere hos paranteserna och ikväll ska jag träffa äldre tjejerna i fotbollslaget.

Strandad


Läste på en väns facebook att han skulle till Rom. Kände hur hjärtat började klappa fortare. För även om jag är precis där jag vill så längtar jag ut på en resa, har aldrig varit hemma så länge i sträck somn det har blivit nu i och med graviditetet. Vi var ju iväg och åkte skidor mellan jul och nyår men det var ju bara inrikes. Utrikes senast var Irland i juli, snart ett år sedan.

fredag, juni 3

Det är vansinne men måste göras

Återvänder till Ikea idag. Det måste göras hur galet det än känns, en vecka på dagen sen jag var där senast. Har dubbelkollat lagerstatus och tror på det bästa. Mor gör mig sällskap så det blir en garanterat trevlig dag i vilket fall. Kort stopp på Outleten i Kungsbacka planeras också.

torsdag, juni 2

Kristi himmelfärds

Gick upp för några minuter sen! Haha, vet inte när vi sov så länge sedan sist. Skönt, och det var väl kompensation för flere nätters dåliga sömn. I natt var jag bara uppe tre gånger dessutom. Underbart att känna sig pigg och utvilad när man vaknar.

Dagen kommer bjuda lite hus- och trädgårdsarbete. Solen är redan framme så del två blir härlig. I och med dagen blir det även någon form av lite mer uppstyrd middag ikväll. Kanske bjuda in några vänner spontant. Och sen ska vi ner till stranden och Tre Toppar. Dags för glasspremiär.

Förra veckans krönika

Bjuder på förra veckans krönika. Imorgon kommer en ny. Om länken inte funkar bra, gå in på FalkenbergsPosten och så under arkiv ligger krönikan.

Härligt vara höggravid på byline-bilden… Ser lite ut som ett indiantält i formen.

En kudde med tre funktioner



Satsade på en sådan här. Umami Cozy Cushion, ska fylla tre funktioner i en. Vi får se helt enkelt. Använde den i natt och den var sådär att ligga mot/ med. Men det kan ju hända att den behöver liggas in. Och sen hoppas jag såklart de andra två funktionerna visar sig användbara

onsdag, juni 1

Studenter och dålig sömn

Sov extremt dåligt i natt, går åt helt fel håll med det där. Men likväk varit relativt pigg idag. Tur det, för idag var ingen vanlig dag här i den lilla staden på Västkusten. Det är studentdag och jag hade två mottagningar att gå på. Tre tjejer i mitt fotbollslag som besöktes, uppvaktade ytterligare fyra men hann och orkade inte åka till alla i mitt tillstånd. Men kusinerna Annie och Fanny hade gemensan mottagning så där var jag i några trevliga timmar innan jag åkte till Bea för några trevliga timmar där. En fin dag. Nu ligger vi omlott i soffan här hemma och ska väl snart släpa oss in till sovrummet för att se om kommande natt bjuder mer sömn. Även H var uppe i natt.